WhatsApp Image 2018-05-14 at 9.07.25 AM.jpeg

İkili saymadan , Pi sayısına, imkansız üçgenden, Pisagor teoremine, Gaus yönteminden, Mimar Sinan’ın yapılarındaki sırlara….

Toplamda 45 etkinliği kapsayan Tales Matematik Müzesi matematiği soyut olmaktan çıkarıp elle dokunulur, gözle görünür bir hale getirmek amacıyla çocuklarımızla buluştu.

“ Matematiğe Dokunmayan Kalmasın” sloganı ile okulumuza davet edilen Tales Matematik Müzesi 5-6 Mayıs tarihinde Forum Trabzon AVM’de halkımızın yoğun katılımı ile ürünlerini sergiledi.

7-8 Mayıs tarihlerinde ise ilimizdeki 8 ortaokulun katılımı ile matematik müzesi TED Trabzon Koleji’nde sergilendi. Yapılan etkinliklere 4.sınıf öğrencilerimizin yanında tüm ortaokul öğrencilerimiz de katıldı. Müzeyi sadece ilimiz merkezindeki okullar değil Beşikdüzü ve Çaykara ilçelerinden de okullar gezebildiler.

Etkinliğe katılan öğrenciler öğrendikleri konuları dokunarak, görerek somutlaştırdılar.