RUSÇA

Yabancı dil öğrenimi günümüzde belli standartlara ulaşmak için elzem bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bu bağlamda, yabancı dil bilmek, gelişen bilişim teknolojisi sayesinde kolayca ulaşabilir durumda olduğumuz dünyaya ayak uydurmada bir adım önde olmak demektir. Bunun yanı sarı tanışık olmadığımız kültürler tanımanın etkili ve zevkli bir yoludur.

Rusça, Beyaz Rusça ve Ukraynaca ile birlikte Hint-Avrupa dil ailesinin Slav Dilleri grubunun Doğu Slav Dilleri alt grubuna girer. 20. yüzyılda politik açıdan önemli bir dil olan Rusça, Birleşmiş Milletler ’deki altı dilden biri olarak sadece anavatan Rusya’da değil, aynı zamanda Belarus, Kazakistan ve Kırgızistan’da resmi dil olmak üzere, diğer Orta Asya ülkelerinde de konuşularak 277 milyon kişi tarafından kullanılmaktadır.

Bugün Türkiye’de de Rus dili çok önemli bir yere sahiptir. Bunun başlıca sebepleri arasında komşu iki ülke arasındaki olumlu ilişkilerin  ekonomik, kültürel, turizm, eğitim ve askeri alanlarda gelişmesi sayılabilir.

TED Trabzon Koleji olarak bizler, öğrencilerimizin gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurabilen, kendini ifade edebilen, uluslararası ilişkilerde farkındalık sahibi bireyler olmalarını hedefliyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda öğrencilerimize ikinci yabancı dil olarak 4. Sınıftan başlayıp 12. Sınıfa kadar haftada iki saat olmak üzere Rusça dersi veriyoruz. Eğitsel oyunlar, sınıf içi drama ve rol yapma etkinlikleri, bireysel ve grup çalışmaları gibi etkinlikler ile geçen öğretim sürecinde öğrencilere hedef dilde dört temel beceri (okuma-yazma-dinleme ve konuşma) kazandırmayı hedefliyoruz.