İNGİLİZCE

TED TRABZON ÖZEL ANADOLU LİSESİNDE İNGİLİZCE EĞİTİMİ

Okulumuzda yabancı dil olarak İngilizce okutulmaktadır.

İngilizce dersi haftada 10 ders saati olarak planlanmıştır. Bu dersler Türk ve yabancı öğretmenler tarafından verilmektedir.

Dönem başlarında İngilizceden yaptığımız “Seviye Belirleme Sınavı ”na göre öğrenciler A2 ve B1 kur sınıflarına ayrılmakta ve dersler bu kur sınıflarında işlenmektedir. Bu öğrencilerimizin liseden C1 seviyesinde mezun olmaları hedeflenmektedir.

İhtiyacı olan öğrencilerimiz için hafta sonu kursları düzenlenmektedir.

• MUN KULÜBÜ

Okulumuz İngilizce zümresi tarafından yürütülmekte olan bir sosyal kulüptür. MUN Kulübü öğrencileri, MUN Konferanslarına giderek okulumuzu temsil etmektedir. MUN Konferansları Türkiye ve yurtdışında az sayıda okulun düzenlediği, Birleşmiş Milletlerin alt organizasyonu olarak da kabul edilen ve tüm katılımcıların İngilizce konuştuğu bir etkinliktir. Konferansa katılan öğrenciler kurallar gereği temsil etme görevi verilen ülkenin delegesi olarak silahsızlanma, susuzluk, kıtlık, nükleer enerji gibi küresel sorunları, oluşturulan komitelerde diplomatik bakış açısıyla tartışarak çözüm önerileri üretirler. Son gün oylanan bu çözüm önerileri genel kuruldan kabul gördüğü takdirde Birleşmiş Milletlere genç beyinlerin önerisi olarak gönderilir.

• OKULUMUZDA UYGULANAN VE ULUSLARARASI GERÇERLİLİĞİ OLAN SINAVLAR

Okulumuzda uluslararası geçerliliği olan TOEFL sınavı uygulanmaktadır. Dünya genelinde en çok kabul gören ve öğrencilerin dinleme, okuma, konuşma ve yazma yeteneğini ölçen bu sınav her yıl mayıs – haziran dönemlerinde uygulanmaktadır.

• YURT DIŞI DİL OKULU İMKÂNLARI
    • Kanada Programı: TED Okulları ve Kanada Nova Scotia Eğitim Bakanlığı Akademik Ortaklık Anlaşması Çerçevesinde uyguladığımız bu programda öğrencilerimiz aylık, dönemlik ve yıllık olarak Kanada eğitim programına gönderilmektedir. Programla ilgili başvuru yapan öğrencilerimize uyguladığımız sınav neticesinde başarılı olanlar program için kayıt yapma hakkına sahiptir.

• Yurt Dışı Yaz Okulu: Her yıl düzenlenen yaz okulu programlarıyla öğrencilerimize İngiltere, ABD, Kanada, Malta gibi ülkelerde yaz okulu imkânı sunulmaktadır. Bu programlardaki ilk hedefimiz öğrencilerimizin yabancı dili yerinde görmeleri ve kullanmaları, yabancı dilde iletişim becerilerini geliştirmeleri ve dile ilgi ve farkındalıklarının artmasıdır. 2 veya 3 hafta olarak uygulanan programları tecrübe eden öğrencilerimizin program sonunda yurt dışı ve yabancı dil konusundaki görüş ve düşünceleri değişmekte, öğrencilerimizin vizyon ve misyonu genişlemektedir.