Çağdaş bir eğitim-öğrenim merkezi olarak 2014 / 2015 öğretim döneminde eğitim meşelasini yakan TED Trabzon Koleji toplam 12.533 metrekare inşaat alanında,  6.256 metrekare toplam bahçe alanı ve 2.447 metrekare (atrium, koridor, köprü ve yaşam alanları toplamı) toplam kapalı teneffüs alanları ile öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimi için gerekli tüm olanakları sağlayan çağdaş bir eğitim yerleşkesi olarak planlanmıştır.

Toplam TED Trabzon Koleji’nde; anaokulunda toplam 6 derslik, ilkokul-ortaokul-lisede toplam 40 derslik,  ortaokul-lisede toplam 6 laboratuvar, ilkokul-ortaokul-lisede toplam 4 müzik dersliği ve ilkokul-ortaokul-lisede toplam 4 görsel sanatlar atölyesi yer almaktadır.

TED Trabzon Koleji’nin 156 metrekarelik beden eğitimi salonu, 385 kişi kapasiteli 536 metrekarelik kapalı spor salonu, 90 metrekarelik aynalı salonu, 420 kişi kapasiteli 325 metrekarelik konferans ve çok amaçlı salonu, 450 kişilik yemekhanesi, 257 metrekarelik ilkokul-ortaokul-lise kütüphaneleri (toplam) ve dış mekanda:  basket pota alanları, çok amaçlı sahası (badmington)  bulunmaktadır.

Beslenme, Ulaşım, Sağlık ve Güvenlik:

* TED Trabzon Kolejinin 450 kişilik yemekhanesinde öğrencilerimizin yaş grupları, ihtiyaçları ve dengeli beslenme ilkeleri esas alınarak diyetisyenler tarafından oluşturulan menüler, okul dahilinde hijyen kurallarına uygun bir şekilde sunulur.

* Öğrencilerin okula ve evlerine ulaşımı, Milli Eğitim Bakanlığı okul servis araçları hizmet yönetmeliğine uygun olarak, hostesler eşliğinde sağlanır.

* Koruyucu ve geliştirici sağlık hizmetleri tam zamanlı doktorumuz ve hemşiremiz tarafından okulumuz bünyesindeki revirde sunulur.

* Okulumuzda öğrenci, öğretmen ve personellerimizin güvenli eğitim ve çalışma ortamlarını sağlamak için 24 saat esası ile güvenlik görevlileri bulunur. Bunun yanı sıra kapalı devre kamera sistemi ile “okul koruma planları” desteklenir.