DUYURULAR

2017-2018 eğitim öğretim yılı, eğitim ve öğretim desteği başvuruları ve yerleştirme kılavuzu yayınlanmıştır.

teşvik.jpg

Destekten yararlanmak isteyen öğrenci velilerinin yapacağı işlemler

1.İl, Ulusal veya uluslararası yarışmalarda alınan derecelerle ilgili (birincilik, ikincilik, üçüncülük) belgeler,
2. Öğrencinin birlikte yaşadığı aile bireylerine ait (2017 yılı Mayıs-Haziran-Temmuz aylarından birine ait) gelir durumlarını gösteren vergi dairesi, muhasebe birimleri veya ilgili kişi veya kurumlardan alınması gereken belgeler,(maaş bordrosu-geçici vergi beyannamesi 2.dönem beyanı vs.)
3.  Kira geliri varsa,  “Kira Gelir Taahhütnamesi” formunun doldurulup teslim edilmesi,
4. Öğrencinin diğer kardeşlerinin öğrenim durumunu gösteren belge veya üniversitede okumaya hak kazandığını gösteren belgeler alınması gerekmektedir.

5.Anne ,baba ‘dan birisi çalışmıyorsa ,çalışmadığına dair sgk hizmet dökümünü(sgk kurumundan veya e devlet şifresiyle sistemden alarak) başvuru esnasında ibraz edecektir.

6.Serbest meslek erbabı anne veya baba gelir beyanı olarak geçici vergi beyannamesinin 2.dönemine ait beyannameyi başvuru esnasında ibraz edecektir.

7.Eğitim-öğretim desteğinden geçen yıl(2016-2017 dönemi) faydalanıp 2017-2018 eğitim-öğretim yılında 1.sınıf , 5.sınıf ve 9.sınıf  öğrencisi olacaklar tekrar eğitim –öğretim desteği müracaatında bulunmak zorundadırlar. Eğitim-öğretim desteği alan diğer sınıf öğrencilerinin tekrar başvuru yapmasına gerek yoktur. Hakları 2017-2018 döneminde geçerlidir.

8.Müracaatlar için anne veya babadan birisi bizzat okul müdürlüğüne gelmesi gerekmektedir.(ilgili belgeye ıslak imza atarak ,bir suretini alması için).

Klavuza Ulaşmak İçin ;